Hírek

Az openSUSE Leap 42.3 bemutatása

A számos népszerű Linux disztribúció közül most az openSUSE világába fogunk betekinteni:

"Az openSUSE rendszeresen megjelenő, stabil, biztonságos, a legújabb ingyenes és nyílt forráskódú szoftvereket tartalmazó Linux-disztribúció, amely számos új technológiát tartalmaz."

_

A Windows 10 Creators Update újdonságai és beszerzése

A Windows 10 rendszerű számítógépeken a Microsoft hivatalosan kiadta a legújabb fejlesztéseit összefoglaló Creators Update - magyarul Alkotói Frissítés - nevű frissítéscsomagját. Bemutatom miről is szól, és hogyan juthatunk hozzá.

_

MotoGP 2017 - hamarosan megjelenik!

A motorversenyek és a videojátékok kedvelői valószínűleg kipróbálták már a MotoGP - azaz az egyik legvalósághűbb - motorverseny-szimulátor eddigi részeinek valamelyikét. A sorozat legújabb tagjára szerencsére már nem sokat kell várnunk.

_

Windows-ról Linux-ra való áttérés -> Mennyire felelhet meg az elvárásunknak az új rendszer?

A jelenlegi felhasználói statisztikák hivatalos vizsgálatát nézve észrevehetjük már, hogy a Linux elterjedésének eddigi értéke 1%-ról 2%-ra ugrott. Ez az első nagyobb mérföldkő a nyílt forráskódú operációs rendszer életében. Ez a szám nem tartalmazza a Linux alapú Android rendszereket - amelynek elterjedtségét ismerve egyáltalán nem rossz eredmény ez. Mindez azt jelenti, hogy a Linux elért arra a pontra, amikor a Windows és a Mac OS rendszereket az eddiginél sokkal bátrabban lecserélhetik az átlagos számítógép-felhasználók? A több éves Linux-ra váltás óta összegyűjtött tapasztalatok által bátran mondhatom válaszként az igent! Azt is elmondom, hogy miért.

_

TeamViewer - feltörték vagy mégsem?

2016. június 1-én történt valami a Teamviewer szervereivel - számos felhasználó kezdett panaszkodni a Reddit-en, hogy az ő számítógépét feltörték. Olyan is jelentkezett, aki szerint ezáltal PayPal-adataihoz is hozzáfértek.

Security

Megjelent az új Vivaldi webböngésző 1.0 stabil verziója!

Megjelent a várva várt 1.0 stabil verziója is a Vivaldi névre keresztelt webböngészőnek.

Vivaldi

Több, mint egy éves fejlesztés sikeres eredményeit próbálhatjuk most ki - böngészési élményeinket jelentősen javítani fogja a Vivaldi webböngésző!

Intel videokártya-telepítő az Ubuntu Linux 15.04 rendszeren

Jó hír az Intel videokártyával rendelkező számítógépek tulajdonosainak, hogy ezentúl grafikus felületű telepítőt is alkalmazhatnak az eszközeik telepítéséhez - az Ubuntu Linux 15.04 verziójától kezdődően.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Hírek csatornájára

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.